Собствениците на Челси от консорциума БлуКо закупиха френския клуб Страсбург, съобщи

...
Собствениците на Челси от консорциума БлуКо закупиха френския клуб Страсбург, съобщи
Коментари Харесай

Собствениците на Челси закупиха Страсбург

Собствениците на " Челси " от консорциума  " БлуКо " закупиха френския клуб " Страсбург ", заяви Би Би Си. Зад " БлуКо " стоят предприемачи и компании, отпред на които е американският милиардер Тод Боули.

Той и сътрудниците му се снабдиха с " Челси " през предходната година, когато английското държавно управление и западните наказания принудиха Роман Абрамович да продаде лондончани.

Според Би Би Си и други медии за акциите на " Страсбург " са платени едвам 75 милиона евро - за толкоз се спазарява в този момент добър футболист.

Марк Келер, който е отпред на " Страсбург " от 2012 година, когато клубът бе застрашен от банкрут, ще остане на президентския пост. При неговото ръководство тимът се изкачи от трета дивизия до френския хайлайф, където играе към този момент шест следващи сезона.

През 2019 г. спечели купата на Лигата във Франция.

В изказване Келер съобщи, че " макар че клубът не е обезпокоен финансово, в ръководството му са наясно, че е доближат таванът с сегашния модел на мениджмънт ".

Така " БлуКо " и надлежно " Челси " потеглят по пътя на " Сити футбол груп " и " Манчестър Сити ", които към този момент имат дузина клубове от целия свят. 

Тод Боули е заявявал публично, че това е добър бизнеспроект и от позиция на развиване на млади футболисти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР